Spanje maakt 19 namen bekend: Nolito en Bellerín naar EK

31 mei 2016, 11:55

Vincent del Bosque heeft 19 van de 23 namen uit zijn EK-selectie bekendgemaakt. De overige vier plekken zijn gereserveerd voor spelers die tot de selecties behoorden van Atlético Madrid en Real Madrid in het kader van de Champions League-finale van afgelopen zaterdag, waarin Real Madrid na strafschoppen aan het langste eind trok.

Dat David de Gea en Iker Casillas meegaan als doelverdedigers, mag geen verrassing heten. Daarbij sluit Sergio Rico van Sevilla aan. In de kwalificatieduels maakten Gerard Piqué, Jordi Alba, Juanfran en Sergio Ramos de meeste minuten in de defensie. De eerste twee behoren tot de selectie, van Ramos en Juanfran wordt verwacht dat zij later aansluiten. Héctor Bellerín (Arsenal) is de vervanger van de geblesseerde Dani Carvajal.

Op het middenveld maakten Koke, Santi Cazorla, David Silva en Sergio Busquets de meeste minuten in de kwalificatiepoule. Laatstgenoemde tweetal behoort tot de selectie, Koke zal later waarschijnlijk worden toegevoegd. Cazorla behoort niet tot de selectie. Ook Andrés Iniesta en Thiago zijn erbij in Frankrijk. Voor Isco is dat nog de vraag, evenals voor Sául Níguez. Voor Juan Mata was al geen plek gereserveerd in de voorlopige selectie.

Voorin heeft Del Bosque Nolito een plek in de selectie gegund. De aanvaller maakt al enige tijd indruk bij Celta de Vigo. Ook Álvaro Morata en Aritz Aduriz reizen af naar Frankrijk. Lucas Vásquez mag nog hopen op een plek in de selectie. Dat Fernando Torres en Diego Costa het EK niet spelen, maakte Del Bosque al eerder bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen