Ierland slikt nederlaag, Oostenrijk wint nipt van Malta

Ger
31 mei 2016, 23:12

Ierland heeft na het gelijkspel tegen Nederland opnieuw niet weten te winnen in de aanloop naar het EK in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Martin O'Neill verloor voor eigen publiek van Wit-Rusland.

Mikhail Gordeychuk zette de bezoekers in de twintigste minuut op voorsprong. Maksim Volodko verdubbelde de marge na ruim een uur spelen. Stephen Ward zorgde niet veel later voor de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker bleef uit. Routinier Robbie Keane ontbrak wederom vanwege een kuitblessure in de oefeninterland. Ierland speelt op het EK in de poulefase tegen België, Italië en Zweden.

Oostenrijk klopte Malta in een vriendschappelijk treffen. Marko Arnautovic, oud-speler van FC Twente, opende al in de vierde minuut de score. Na de 2-0 van Alessandro Schöpf leek een royale zege in de maak, maar niets bleek minder waar. Door een eigen doelpunt van David Alaba werd het uiteindelijk nog zelfs 2-1. De Oostenrijkers treffen Portugal, IJsland en Hongarije op het EK.