Blind: "In elke linie kan wel één wijziging zitten"

1 juni 2016, 07:53

Na een zeer teleurstellende wedstrijd tegen Ierland (1-1) hoopt het Nederlandse elftal vanavond (woensdag) in de oefeninterland tegen Polen een ander gezicht kan laten zien. We kunnen in Gdansk een ander elftal binnen de lijnen verwachten dan bij het duel in Dublin. Dat heeft bondscoach Danny Blind, die dinsdag besloten trainde met Oranje, laten weten.

"Ik heb altijd gezegd dat ik tegen Polen een x-aantal andere jongens inzet en zaterdag tegen Oostenrijk zoveel mogelijk spelers kies, die in september de WK-kwalificatie starten tegen Zweden. Dat geldt nog steeds", geeft Blind aan in De Telegraaf.

Ten opzichte van de basiself voor de wedstrijd tegen Ierland zijn er naast de geblesseerde Daley Blind nog negen veldspelers. "Nee, die ga ik zeker niet alle negen opstellen om een totaal ander elftal te maken. Maar in elke linie kan wel één wijziging zitten en in een bepaalde linie kunnen misschien zelfs twee nieuwe mensen opduiken. Verder gaan we door met waarop we hebben ingezet", lijkt de bondscoach te refereren naar de 4-3-3 formatie.

Blind weet dat het beter moet dan afgelopen vrijdag. "Toch, we zitten in een proces en daarin moet je wedstrijden los kunnen zien. Voor Ierland speelden we tegen Engeland op Wembley en toonden we een heel ander gezicht. We moeten stabiliteit vinden", weet de keuzeheer, die los van het treffen met de Ieren tevreden is over het trainingskamp in Portugal. "Daarom was de wedstrijd in Dublin zo frustrerend voor ons. Ik hoopte op een vervolg. Daar kwam het eerste uur niets van terecht. Tegen Polen, een kwalitatief sterkere tegenstander, kom je gemakkelijker aan voetballen toe en moet het beter met Oranje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen