Blind zet Strootman, Memphis en Veltman naast basis Oranje

Ger
1 juni 2016, 19:55

Bondscoach Danny Blind heeft in de vriendschappelijke interland tegen Polen drie wijzigingen aangebracht in de basisopstelling van het Nederlands elftal. Ten opzichte van het duel met Ierland zitten Joël Veltman, Kevin Strootman en Memphis Depay niet meer bij de eerste elf. Kenny Tete, Marco van Ginkel en Steven Berghuis zijn hun vervangers.

Oranje speelde afgelopen vrijdag in een tegenvallende wedstrijd met 1-1 gelijk tegen Ierland. Naar aanleiding dat duel liet Blind al doorschemeren verschillende mutaties in zijn elftal te gaan doorvoeren. In Gdansk is op het middenveld van Oranje geen plaats meer voor Strootman, die in de vorige interland nog de aanvoerdersband droeg. Van Ginkel krijgt nu de voorkeur. Berghuis is de vervanger van Memphis, die veel kritiek kreeg na zijn optreden tegen Ierland. Achterin maakt Veltman plaats voor Tete.

In de voorhoede van Polen heeft Ajacied Arek Milik een basisplek. Hij krijgt gezelschap van Robert Lewandowski, de topschutter van Bayern München.

Opstellingen

Polen: Szczesny; Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk, Blaszczykowski; Maczynski, Zielinkski, Grosikci; Milik, Lewandowski

Nederland: Cillessen; Tete, Bruma, Van Dijk, Willems; Van Ginkel, Bazoer, Wijnaldum; Berghuis, Janssen, Promes

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen