Wijnaldum schiet gretig Nederlands elftal langs Polen

Ger
1 juni 2016, 22:50   Bijgewerkt: 1 juni 2016, 23:57

Het Nederlands elftal heeft een prima resultaat geboekt in het oefenduel in en met Polen. Vooral dankzij een sterke eerste helft ging de ploeg van bondscoach Danny Blind met een uiteindelijke 1-2 zege aan de haal. Vincent Janssen en Georginio Wijnaldum zorgden voor de doelpunten van Oranje.

Nederland stuitte na Ierland opnieuw op een tegenstander die wél aanwezig zal zijn op het EK in Frankrijk deze zomer. Tegen de Ieren werd het 1-1, na een goal van Shane Long en een late gelijkmaker van Luuk de Jong. De PSV-spits deed dat als invaller, maar moest ook tegen Polen op de bank beginnen. Bondscoach Danny Blind gaf opnieuw de voorkeur aan Janssen.

Riechedly Bazoer was een van die steunpilaren op het middenveld, samen met Marco van Ginkel en Wijnaldum. Hij stond aan de basis van de vroege openingstreffer van het Nederlands elftal. Na razendsnel samenspel kon Steven Berghuis, die zich veelvuldig liet zien, de bal lekker voorgeven met links. Het was een koud kunstje voor Janssen om van dichtbij raak te koppen, nadat doelman Wojciech Szczesny half reageerde.

Maar na Miliks grote kans, liet de thuisploeg zich nauwelijks zien. Het was Oranje dat voor gevaar zorgde, vooral via de counter. Janssen schoot bijna zijn tweede van de avond binnen en Wijnaldum kopte bijna binnen uit een corner. Dankzij de snelheid van Berghuis en Quincy Promes op de vleugels maakte Nederland het de Poolse achterhoede telkens lastig.

Het Nederlands elftal liet het er niet bij zitten en nam een kwartier voor tijd opnieuw de leiding in Gdansk. Wijnaldum tekende voor de 1-2 nadat hij heel slim en snel wegdraaide bij z'n tegenstander, de assist was van invaller Luciano Narsingh. In de slotfase kon Polen geen vuist meer maken. De selectie zal met het hoofd grotendeels al bij het EK zitten, waar het in de groepsfase stuit op Noord-Ierland, Oekraïne en Duitsland. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen