Bondscoach Blind: "Beste bevestiging is winnen"

Ger
1 juni 2016, 23:23

Danny Blind is in zijn nopjes met de overwinning van het Nederlands elftal in de oefeninterland tegen Polen. De bondscoach beseft tegelijkertijd dat de achterhoede van Oranje een punt van aandacht blijft.

"Ik ben blij met de zege. De beste bevestiging die je kan krijgen, is winnen. Het was tegen Ierland niet over naar huis te schrijven, nu was het een stuk beter. Vooral in de eerste helft kwamen we er verschillende keren goed door en gaven we niet veel weg", zegt Blind tegen SBS6. "Na rust kwamen we, mede door het felle spel van Polen, minder aan voetballen toe en hanteerden we vaker de lange bal." Oranje kwam via Vincent Janssen op voorsprong. "Hij speelde een heel goede eerste helft en bekroonde dat met een goal. Hij maakt veel meters en is gevaarlijk voor het doel", prijst Blind de AZ-spits. "Hij kan gezien zijn leeftijd alleen maar beter en veelzijdiger worden."

Zoals Nederland ook in verschillende eerdere interlands overkwam, viel de tegentreffer uit een stilstaande situatie. "Dat is niet goed. Het was nu niet de man van Virgil van Dijk, maar Marco van Ginkel", verwijst Blind naar het tegendoelpunt in het duel met Ierland. "We hebben redelijk wat lengte, dan moeten we alerter zijn. Dat is een punt van aandacht, want in het hedendaagse voetbal zijn deze momenten een serieus wapen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen