Sparta haalt Spaanse aanwinst op uit Engeland

2 juni 2016, 11:32

Sparta Rotterdam gaat met Iván Calero Ruiz de Eredivisie in. De kampioen van de Jupiler League heeft de 21-jarige middenvelder overgenomen van Derby County, dat uitkomt in het Engelse Championship. De Spanjaard tekent voor twee seizoenen op Het Kasteel, met een optie voor een extra jaar.

Calero is een aanvallende middenvelder en jeugdinternational van Spanje en speelde afgelopen seizoen steevast zijn wedstrijd in de beloften van Derby County. "Ik ben heel blij met mijn overstap naar Sparta Rotterdam en de Eredivisie. Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer en ben van mening dat het spel dat in Nederland gespeeld wordt dichtbij mijn eigen speelstijl ligt en ik kijk uit naar de kennismaking met de spelersgroep volgende maand", aldus de aanwinst op de Sparta-website.

In de ogen van Alex Pastoor is Calero een gerichte en goede versterking. "Iván is een technisch vaardige aanvallende middenvelder die zijn opleiding heeft genoten bij Atlético Madrid. Hij toont zich in alles een professional en heeft in zijn spel altijd de drang om te scoren. Dat hij meerdere interlands achter zijn naam heeft staan in verschillende leeftijdscategorieën geeft wel aan dat Iván over een goed fundament beschikt. We gaan er hard aan werken deze kwaliteiten bij Sparta verder te ontwikkelen", stelt de trainer van Sparta.

Craig Goodin, Bart Vriends, Zakaria El Azzouzi en Michael Verrips werden eerder al door Sparta als versterkingen gepresenteerd. Bovendien werd bekend dat Paco van Moorsel bijgetekend heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen