Nederland test videoscheidsrechter met vijf andere landen

2 juni 2016, 15:50

Omdat de spelregelcommissie IFAB en de FIFA groen licht hebben gegeven om te experimenteren met het gebruik van de videoscheidsrechter, mag Nederland de moderne vorm van arbitrage uitproberen. Er zijn echter nog vijf andere landen die mogen meedoen aan het experiment.

Naast Nederland (meerdere competities) zal er in Australië (A-League), Brazilië (meerdere competities), Duitsland (Bundesliga), Portugal (Liga NOS en bekertoernooien) en de Verenigde Staten (Major League Soccer) worden getest met de videoscheidsrechter. Op het WK voor clubteams van 2016 in Japan zal ook getest worden. Gaat het steeds goed, dan kan de videoarbiter definitief worden ingevoerd.

De landen worden uitgebreid geïnstrueerd over het gebruik van de videoscheidsrechter, waarbij er een extra arbiter in een busje rond het stadion zit om met behulp van videobeelden te ondersteunen bij moeilijke beslissingen. Er zal eerst offline getest worden, later zal de videoscheidsrechter live ondersteunen kunnen bieden aan de dienstdoende scheidsrechters, als hier aan de hand van experimenten mee ingestemd wordt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen