Engeland wint saai duel: "Liever tegen elf man gespeeld"

2 juni 2016, 23:32

Sprankelend was het niet, maar Engeland is er donderdagavond wel in geslaagd om Portugal te verslaan in een oefeninterland een nederlaag toe te dienen. Dankzij een kopbal van Chris Smalling werd er met 1-0 gewonnen door de Engelsen. Bondscoach Roy Hodgson is gematigd tevreden.

Hij zag dat Portugal tien minuten voor rust met een man minder verder moest, omdat Bruno Alves rood kreeg. "Het is nooit makkelijk om tegen tien man te spelen, dat weet iedereen", zegt Hodgson. "Ik vind dat we het in de tweede helft niet slecht gedaan hebben, zeker het laatste halfuur was goed. Dat kwam door de frisse spelers die er in kwamen."

Hodgson had liever de hele wedstrijd tegen elf Portugezen gespeeld. "Tegen elf man waren we geconcentreerder geweest", denkt de ervaren coach. "Tegen een elftal speel je altijd een betere wedstrijd, dus we hadden liever tegen elf man gespeeld. Al met al ben ik wel blij dat we de drie oefenduels hebben gewonnen."

Engeland speelt in de groepsfase van het EK tegen Rusland, Slowakije en Wales. Portugal kruist de degens met Hongarije, IJsland en Oostenrijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen