Berghuis: "Besef dat ik niet nog zo'n seizoen kan hebben"

3 juni 2016, 10:58

Steven Berghuis staat voor een belangrijke zomer. De aanvaller verruilde AZ medio 2015 voor het Engelse Watford FC, maar kwam daar amper aan spelen toe. Toch was hij afgelopen woensdag met Oranje actief in de oefenwedstrijd in en tegen Polen (1-2). Het vertrouwen van bondscoach Danny Blind betaalde hij terug met een assist bij de 0-1 van Vincent Janssen.

"Als de bondscoach je na zo'n jaar oproept, voel je wel veel vertrouwen", zegt Berghuis in gesprek met De Telegraaf. "Maar ik besef wel dat ik niet nog zo'n seizoen kan hebben. Het liefst speel ik met Watford in de Premier League, maar als dat niet kan, wil ik wel naar andere dingen kijken. Normaal gesproken was ik nu ook niet opgeroepen, want ik zat niet in de voorselectie. Ik had alleen het geluk dat veel jongens geblesseerd zijn."

"Maar in eerste instantie was ik er niet bij. Het is lastig, want als de club zegt dat ik blijf, dan heb ik mijn contract tot de zomer van 2019 gewoon te respecteren. Maar daar gaan we goed over praten. De bondscoach heeft ook tegen me gezegd dat ik wel moet gaan spelen en de goede keuze moet maken. En dat is ook terecht. Zo heb ik me lang niet meer gevoeld, maar ik voel me nu weer voetballer. En dat wil ik vasthouden", besluit Berghuis.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen