PSG faalt volgens voorzitter: positie Blanc onder druk

3 juni 2016, 17:13

Het was een geweldig seizoen voor Paris Saint-Germain. De topclub uit Parijs pakte voor het tweede jaar op rij de nationale treble, met het landskampioenschap (31 punten los!), de Coupe de la Ligue en de Coupe de France. Toch is voorzitter Nasser al-Khelaifi niet tevreden. Sterker nog: de toekomst van Laurent Blanc's lijkt aan een zijden draadje te hangen.

Ondanks de Franse treble vindt Al-Khelaifi dat PSG dit seizoen gefaald heeft. In de Champions League strandde de ploeg van Blanc namelijk in de kwartfinales. Manchester City was in een tweeluik te sterk. "De uitschakeling in de Champions League is het slechtste moment sinds mijn komst naar Parijs", stelt de steenrijke preses, die sinds 2011 verbonden is aan PSG.

"Eerlijk gezegd vind ik dat we dit seizoen gefaald hebben, ondanks de prijzen in eigen land", stelt Al-Khelaifi in Le Parisien. "We hebben onze doelstelling niet behaald, waardoor het een slecht seizoen is. Ik ben hier nu vijf jaar en dit is de eerste keer dat ik het gevoel heb dat we gefaald hebben", aldus de president van de club uit de Franse hoofdstad.

Al-Khelaifi verzekert dat er 'grote veranderingen' zullen plaatsvinden en spreekt niet bepaald voor honderd procent het vertrouwen uit in Blanc. "Ik heb hem drie jaar gesteund, maar we moeten ons nu beraden over het volgende seizoen. We moeten aan een groep bouwen dat sterker wordt in Europa. Ik wil niet ingaan op individuele gevallen, maar er komen drastische veranderingen aan. Een nieuwe cyclus wordt in gang gebracht", aldus de preses, die onder meer Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel uit het Stade Parc des Princes ziet vertrekken.

[photo,95811,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen