'Koeman is zelf al akkoord en wil broer meenemen'

3 juni 2016, 21:19

Ronald Koeman is steeds harder op de weg naar Everton. Waar eerder al duidelijk werd dat de club uit Liverpool bereid is om diep in de buidel te tasten om de komst van de Nederlander te realiseren, heeft de 53-jairge manager met The Toffees zelf al overeenstemming bereikt over een samenwerking.

Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagavond. Als Koeman en Everton inderdaad een akkoord bereikt hebben, dan kan alleen nog het uitblijven van een overeenkomst met Southampton de overstap van de voormalig Oranje-international verpesten. Koeman staat nog tot medio 2017 onder contract bij The Saints, die deze verbintenis ook nog eens dolgraag willen verlengen.

Southampton wil Koeman graag behouden en diens contract dus zelfs verlengen, maar kan wel een aardige afkoopsom opstrijken bij een vertrek van de Nederlander. Everton-eigenaar en voorzitter Farhad Moshiri en Bill Kenwright draaien hun hand hier waarschijnlijk niet voor om, maar zijn wel afhankelijk van medewerking van Southampton.

Koeman vestigde afgelopen seizoen een puntenrecord in de Premier League met Southampton, dat zich derhalve kan opmaken voor Europees voetbal. Dat geldt niet voor Everton, dat in de voorbije jaargang niet meer was dan een grijze middenmoter. Mocht de komst van Koeman niet afgerond worden door de club uit Liverpool, dan wordt de bij Ajax vertrokken Frank de Boer mogelijk weer een kandidaat.

Koeman zou graag zijn broer Erwin, momenteel zijn assistent bij Southampton, meenemen naar Everton.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen