Strootman is fit: "Zonde dat de competitie nu voorbij is"

4 juni 2016, 10:09

Na jarenlang te kwakkelen met zijn fysieke gesteldheid staat Kevin Strootman er inmiddels eindelijk weer goed op. De middenvelder van AS Roma was de afgelopen twee oefeninterlands belangrijk voor Oranje en begint zaterdagavond als aanvoerder aan het duel met Oostenrijk. Strootman is blij dat hij weer de oude is.

"Fysiek gaat het goed. Ik heb in deze weken geen last van de knie gehad, en het is lekker om weer veel speelminuten te maken. Voor mij is het zonde dat de competitie nu voorbij is", zegt de middenvelder tegen VI.

Hij won woensdag met Oranje van Polen, nadat het Nederlands elftal enkele dagen daarvoor nog slecht had gespeeld tegen Ierland. "Het was stukken beter tegen Polen", zegt Strootman. "Natuurlijk gaat er nog wel dingen fout, maar de bereidheid was zichtbaar dat we als team het met elkaar moesten doen. We hebben niet meer, of nog niet, de topspelers die we een paar jaar geleden hadden. Maar door er als team te staan, moeten we dat compenseren. Dat willen we tegen Oostenrijk ook laten zien."

In tegenstelling tot Oranje is Oostenrijk wel actief op het EK in Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen