Basisplaats niet nodig voor Oranje: "Kwaliteit is leidend"

4 juni 2016, 10:34

Veel speelminuten maken bij je club was voor spelers van Oranje in het verleden nodig om een uitnodiging voor het Nederlands elftal te krijgen. Tegenwoordig is dat anders, zo geeft bondscoach Danny Blind aan.

"Kwaliteit is leidend", legt hij uit in De Telegraaf. "Je gaat uit van het ideale plaatje, dat de internationals spelen, ritme hebben en dus fit zijn. Maar je kijkt ook naar de bezetting op de posities. En op de ene positie zijn meer spelers voorradig dan op de andere. Kwaliteit is leidend", vindt Blind. "Je hoopt dat kwaliteit en spelen samengaan, maar soms moet je daar van afwijken. Dat heb ik met Steven Berghuis nu ook gedaan."

De keuzeheer riep recent Steven Berghuis op voor Oranje, terwijl hij bij Watford FC nauwelijks heeft gespeeld. "Ik heb hem in eerste instantie niet bij de selectie gehaald omdat hij bij Watford nauwelijks in actie kwam. Door het wegvallen van een aantal spelers, onder wie Jürgen Locadia, heb ik hem toch opgeroepen. En ik heb daar absoluut geen spijt van. Dus ik wil me niet vastpinnen op: dit is de regel. Ik bekijk dat per positie en per geval."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen