Blind: "Zoet is dichter op Cillessen gekropen"

4 juni 2016, 20:27

Volgens Oranje-bondscoach Danny Blind is Jeroen Zoet qua niveau dichter bij Jasper Cillessen gekomen. De sluitpost van PSV krijgt voor de oefenwedstrijd in en tegen Oostenrijk van vanavond de voorkeur boven Cillessen.

"Ik vind dat Zoet een goed seizoen heeft doorgemaakt. Hij is qua onderlinge verhoudingen dichter op Jasper gekropen. Tegen Engeland (1-2 winst, red.) deed hij het meer dan goed. Voor hem is het goed om vanavond, in zo'n wedstrijd, weer op het veld te verschijnen", aldus Blind bij SBS6. Ook Patrick van Aanholt en Kevin Strootman staan in de basis bij Oranje in Wenen. De eerste vervangt de geblesseerde Jetro Willems. "Willems kampt met een kneuzing en het is ook goed om Van Aanholt op die plek te zien." Strootman begon tegen Polen (1-2 winst) op de bank omdat vooraf was afgesproken dat hij maximaal twee keer aan de aftrap zou verschijnen.

Net als tegen Ierland (1-1) en Polen is Vincent Janssen de spits van Oranje. Blind benadrukt dat de topscorer van de Eredivisie zijn eerste spits is. "Dat is duidelijk. Ik had ook maar drie momenten, voordat we eind augustus weer bij elkaar komen voor de WK-kwalificatie. Dus ik heb bewust niet heel veel gewisseld. Op dit moment is Vincent mijn eerste keuze."

Oranje maakte tegen Ierland weinig indruk, maar speelde tegen Polen wel goed. Merkte Blind de afgelopen dagen een betere sfeer in zijn selectie? "Winst werkt altijd motiverend", antwoordt de oefenmeester. "Maar ik vind dat we twee weken een goede indruk hebben gemaakt op de training en de groep heeft er heel veel energie in gelegd op de momenten dat wij dat eisten. De uitvoering was niet altijd even goed, zeker niet tegen Ierland, maar wel tegen Polen. Maar al met al was het een goed trainingskamp. Hopelijk kunnen we dat vanavond goed afsluiten, alvorens onze welverdiende vakantie begint."

Eenvoudig wordt het niet. Blind acht Oostenrijk het sterkste van de drie in een rijtje met Ierland en Polen. "Ze hebben een goede ploeg, met zes of zeven jongens die in de Bundesliga uitkomen en ze hebben ook nog een paar spelers in de Premier League. Hun spelers spelen allemaal bij goede clubs. In Nederland denken veel mensen nog dat we moeiteloos van dit soort landen kunnen en moeten winnen, maar Oostenrijk heeft een sterk team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen