Strootman vindt vragen over EK na zege 'opportunistisch'

4 juni 2016, 23:45

Het Nederlands elftal sloot het trainingskamp zaterdag af met een 0-2 overwinning bij EK-ganger Oostenrijk. Een goede prestatie, maar captain Kevin Strootman vindt de vraag of Oranje in deze staat een rol van betekenis had kunnen spelen op het EK 'opportunistisch'.

"Vorige week, na Ierland (1-1, red.), konden we er niets van en hoorden we niet in het Nederlands elftal thuis. En nu gaat het over spelen op het EK? We zijn tevreden met deze wedstrijd, maar mogen niet praten over het EK, want we zijn niet geplaatst. Dat is aan onszelf te wijten. De teleurstelling kwam vandaag wel even bij het volkslied, toen iedereen meezong voor Oostenrijk en met vlaggetjes zwaaide. Normaal doen wij dat, in de Amsterdam ArenA bij een uitzwaaiwedstrijd", aldus Strootman bij SBS6. "Of ik het EK ga kijken op televisie? Ik blijf er niet voor thuis, maar als er een leuke wedstrijd op tv is en ik ben thuis, dan zet ik hem erop. Maar het is niet zo als normaal."

Strootman is content met het spel van Oranje tegen Oostenrijk. "We hadden gelijk tegen Ierland goed willen beginnen, maar misschien hadden we ook wat tijd nodig. We hebben niet heel vaak in deze samenstelling gespeeld", vervolgt hij. "Het was een goede week en ik ben blij met de stijgende lijn. Het is lekker dat we hebben gewonnen. Misschien speelden zij niet op honderd procent, maar dat maakt ons niet uit. Wij wilden winnen om te laten zien dat we klaar zijn voor de WK-kwalificatie. We willen dat er weer een goede sfeer rond Oranje komt. Daar moeten wij voor zorgen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen