Blind: "We vergaten nog de 0-3 te maken"

4 juni 2016, 23:09

Oranje-bondscoach Danny Blind is tevreden met de overwinning van zijn elftal in de oefenwedstrijd in en tegen Oostenrijk. Het Nederlands elftal zegevierde zaterdag met 0-2 in het Ernst Happel-stadion in Wenen. Volgens Blind had de marge zelfs nog ruimer kunnen zijn.

"De winst is het allerbelangrijkste, maar we hadden een moeilijke eerste fase. Daarin hadden we moeite met hun lopende mensen", begon Blind na afloop zijn analyse bij SBS6. "Dan moet je of een man mee laten lopen of goed communiceren en dat gebeurde een aantal keer niet. Naarmate de eerste helft vorderde, kregen we meer controle en in de tweede helft kregen we nog drie of vier kansen, alleen vergaten we de 0-3 te maken."

"Ik ben ook tevreden over het feit dat er weer een team staat. Dat was tegen Polen (1-2 winst, red.) al zichtbaar. Daarnaast ben ik content met de variatie op de vleugels, waardoor je niet voorspelbaar bent. En we hebben, voor de eerste keer onder mijn leiding, de nul gehouden. Daar begint het mee. Ik vond het centrum goed spelen, de organisatie was goed. Met deze basis moeten we verder." 

Blind ziet al een geraamte ontstaan voor de WK-kwalificatie. "Centraal groeien we en daarvoor hebben we ook nog mogelijkheden achter de hand. Daarnaast is Kevin Strootman een belangrijke pion. Hij weet wat er gevraagd wordt in een duel of een bepaalde situatie. Als je hem voor je defensie hebt staan, dan heb je een sterk blok. Ook hebben we meer lengte dan we gewend zijn en dus de variatie op de vleugels met Steven Berghuis en Quincy Promes."

"Het zag er goed uit bij ons vanavond", stelde Blind. "Ik ben blij met deze drie wedstrijden. De eerste tegen Ierland (1-1, red.) was niet goed, maar daarna wel tegen twee redelijk goede tegenstanders als Polen (1-2 winst, red.) en Oostenrijk. Het waren twee belangrijke weken en het is prettig om zo af te sluiten. Dat we ons blazoen hebben opgepoetst? Dat heb ik vanmorgen ook aangekaart in de bespreking. We hebben een goed trainingskamp gehad, maar dit resultaat neem je mee. We komen pas over twee, drie maanden weer bij elkaar, maar hebben nu wel een goed gevoel. Dat hadden we nodig."

Jeroen Zoet viel in de tweede helft uit met een blessure aan de knie, maar Blind liet weten dat de schade meevalt. "Het gaat goed met hem. Het is slechts een kneuzing, dus niet iets belangrijks dat kapot is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen