Ronaldo zou weerzien met Rooney emotioneel vinden

5 juni 2016, 13:43

Cristiano Ronaldo stelt dat er veel sentimenten aanwezig zullen zijn, als hij het op het EK 2016 in Frankrijk tegen Wayne Rooney moet spelen. Beide topspelers waren tussen 2004 en 2009 ploeggenoten bij Manchester United, waarmee ze onder meer de Premier League en de Champions League wisten te winnen.

Ronaldo en Rooney hebben elkaar met respectievelijk Portugal en Engeland al twee keer ontmoet op een groot toernooi. Op het EK 2004 won Portugal na penalty's, iets wat twee jaar later op het WK 2006 ook gebeurde. In de eerste wedstrijd liep Rooney een gebroken voet op en in het tweede duel kreeg de Engelse aanvaller een rode kaart.

"Een wedstrijd tegen Engeland zou veel emoties bij mij teweegbrengen, vanwege Wayne Rooney en nog veel meer andere redenen. Roo is nu een leider en dat verbaast mij niet", zegt Ronaldo tegen de Sunday Mirror. "Ik was er altijd al van overtuigd dat hij een ster en de aanvoerder zou worden bij Engeland. Deze rol is perfect voor hem, na het tijdperk met David Beckham en John Terry. De karakter en trots van Rooney is uniek", besluit de Portugees.

Engeland won donderdag met 1-0 van Portugal, maar Ronaldo was er toen wegens een vakantie op Ibiza nog niet bij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen