FIFA-baas Infantino slaat terug naar criticasters

5 juni 2016, 14:40

Gianni Infantino werd onlangs beschuldigd van het feit dat hij nogal hebzuchtig zou zijn geweest in de onderhandelingen over zijn salaris als voorzitter van de FIFA, maar heeft nu hard teruggeslagen naar de criticasters. Hij zegt tegen Zwitserse kranten dat zijn salaris, die nog bevestigd moet worden, minder dan 1,8 miljoen euro zal bedragen.

Infantino werd drie maanden terug verkozen tot FIFA-voorzitter en heeft de taak om schoon schip te maken bij de wereldvoetbalbond, maar kwam zelf in de problemen omdat er beweerd werd dat hij een jaarsalaris van 1,77 miljoen euro geweigerd zou hebben vanwege het ontbreken van bonussen. "Er wordt nog onderhandeld over mijn contract", zegt de voorzitter van de FIFA tegen het Franstalige Le Matin en het Duitstalige Sonntagszeitung.

"Als ik heb getekend, dan laat ik jullie met alle plezier de details zien. Dan zullen je zien dat ik minder zal verdienen dan het in de media genoemde bedrag. Mijn vijanden willen me hebzuchtig doen overkomen, maar ik heb niets gestolen. Alles wat ik in mijn leven verdiend heb, komt door hard werk", maakt Infantino duidelijk.

Naar verluidt stapte Domenico Scala, het hoofd van de hervormingscommissie, op door het gesteggel over salaris. "Dat is gewoon theater", reageert Infantino. "Het is kinderachtig gedrag, waar ik niet meer aandacht aan wil besteden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen