Groep C: Oost-Europeanen in schaduw Mannschaft

6 juni 2016, 10:16   Bijgewerkt: 6 juni 2016, 19:19

Nog vier nachtjes slapen en dan begint in Frankrijk de vijftiende editie van het EK voetbal. Voor het eerst sinds 1984, toen de Europese eindronde ook al in het wijnland werd gespeeld, is Oranje er niet bij. Niettemin is er genoeg om op vooruit te blikken. FCUpdate.nl gaat deze dagen alles zes de poules bij langs. Met in deel drie Groep C, waarin Duitsland het gaat opnemen tegen Noord-Ierland, Oekraïne en Polen.

De historie van de landen op het EK voetbal

Polen is in het laatste decennium aan een fraaie opmars bezig. Waar de Oost-Europeanen zich tussen 1960 en 2004 nooit wisten te kwalificeren, zijn ze er nu voor de derde keer op rij bij. Tot twee keer toe strandde Polen wel in de openingsronde, waardoor ze voor een mooie primeur zorgen als ze overleven. Oekraïne doet vanaf 1994 mee aan de EK-kwalificatiecycli en maakt voor de tweede keer haar opwachting op het Europese toernooi. Net als Polen werd de knock-outfase nog nooit gehaald. Noord-Ierland is deze zomer één van de vijf debutanten op het EK.

Road to France

De blikvangers van de poule

Een goede bekende in de selectie van Polen is Arek Milik, die gek genoeg samen met Adam Nemec de enige eredivisiespeler op het EK zal zijn. De Poolse spits maakte afgelopen seizoen 21 doelpunten voor Ajax in de competitie en hoopt zich in Frankrijk in de kijker te spelen. Na het EK gaat hij namelijk alle opties voor zijn toekomst afwegen. Dat zijn er veel, zo is wel duidelijk.

De verwachtingen

Voorspelling

1. Duitsland

2. Oekraïne

3. Polen

4. Noord-Ierland

[photo,88440,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen