Inter hoopt op gouden tijden na Chinese overname

6 juni 2016, 09:58   Bijgewerkt: 6 juni 2016, 10:30

Wat de afgelopen weken al zwaar in de lucht hing, is nu officieel geworden: Internazionale is in Chinese handen gekomen. De Suning Group heeft de club overgenomen van Erick Thohir. Zhang Jindong, de nieuwe eigenaar van de Nerazzurri, wil dat oude tijden herleven in het Stadio Giuseppe Meazza. Op een persconferentie heeft de Aziaat zijn plannen gepresenteerd.

De persbijeenkomst startte met videobeelden van successen van Inter uit het verleden. Dat was precies waar het om draaide, aangezien Inter weer op gouden tijden hoopt. Met achttien landstitels, zeven Coppa Italia's, vijf Italiaanse Supercups, drie UEFA Cup, drie Champions Leagues en het WK voor clubteams gelden de blauw-zwarten als een roemruchte club. Het is de afgelopen jaren echter ronduit teleurstellend wat Inter laat zien. Sinds het seizoen 2011/2012 werden de Milanezen achtereenvolgens zesde, negende, vijfde, achtste en vierde.

"Ik vind het mooi dat ik deel ga uitmaken van de historie van Inter en ik denk dat jullie dat ook mooi vinden", sprak Jindong richting de verzamelde media. "Pas één jaar geleden begonnen we met Suning en nu hebben we het voor elkaar gekregen om Inter over te nemen. We zijn nu onderdeel van de Europese top. Ik zie deze stap als een grote verantwoordelijkheid, ook omdat er veel kandidaten waren om de club te kopen", aldus de Chinees.

Jindong belooft een goud toekomst voor Inter. "De club zal internationaler en sterker worden", belooft de Aziaat. "Onze zes merken gaan Inter ondersteunen. We maken het een van de grootste clubs in de Serie A en het Europese topvoetbal. Massimo Moratti schreef vroeg geschiedenis met uitstekende spelers, we willen zijn model volgen en oude tijden daarmee laten heerelven. We willen ook blijven werken met Thohir en zijn team. Nu ben ik ook een Nerazzurro."

Waarschijnlijk wordt er op korte termijn ook Chinees geld in AC Milan gepompt. De aartsrivaal van Inter is achter de schermen ook druk bezig met een Aziatische overname.

[photo,94912,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen