'Meerdere geplande terreuraanvallen voor EK verijdeld'

6 juni 2016, 12:04   Bijgewerkt: 6 juni 2016, 14:01

In aanloop naar het EK 2016 in Frankrijk is de terreurdreiging nog altijd een punt van zorg. Dat blijkt ook wel weer uit het volgende bericht: er is een stokje gestoken voor meerdere geplande terroristische aanvallen. Dat heeft Vasily Gritsak, een Oekraïense veiligheidschef, bevestigd tegenover Sky News. Het zou gaan om vijftien aanvalsplannen.

Het hoofd beveiliging geeft aan dat er een Fransman wordt vastgehouden, omdat hij contact had gelegd met illegale groeperingen, met het doel om wapens en explosieven te kopen. Er wordt gezegd dat de opgepakte man het gemunt had op diverse islamitische en joodse gebedshuizen en administratieve kantoren. Hij werd bij de grensovergang van Oekraïne naar Polen gearresteerd.

Afgelopen week werd er vanuit de Verenigde Staten al een waarschuwing gegeven voor 'mogelijke terroristische aanvallen'. De Franse president Francois Hollande reageerde hier als volgt op: "Er bestaat dreiging, maar we moeten daardoor niet worden ontmoedigd. We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het EK 2016 een groot succes wordt", aldus de president van het EK-gastland.

Afgelopen november werd er een aanslag gepleegd bij het Stade de France, waar het komende EK onder meer de openingswedstrijd en de finale zal worden afgewerkt. Samen met de andere aanslagen in Parijs kwamen er in totaal 130 mensen om het leven bij de aanslagenserie in november.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen