Mourinho geeft gebruik 'hoerenzoon' tegen Carneiro toe

6 juni 2016, 15:13

José Mourinho heeft toegeven dat hij het Portugese scheldwoord 'Filho da puta' - ruwweg vertaald als hoerenzoon - richting de vertrokken clubarts Eva Carneiro heeft geroepen. Dat brengt The Mirror naar buiten.

Mourinho heeft het gebruik van de term toegegeven in een statement, die maandag werd voorgelezen aan het tribunaal dat zich over de rechtszaak tussen Carneiro en Chelsea buigt. De clubarts vertrok wegens een incident met toenmalig manager Mourinho bij Chelsea en betichtte de Portugese coach vervolgens van bepaalde vormen van discriminatie.

"Filho da puta is een uitspraak die ik vaker gebruik. Dat weten alle spelers ook", zo klonk het in de verklaring van Mourinho. "Er zit geen seksuele lading aan het gebruik van de term. Je kan het vergelijken met dat iemand zegt dat iemand anders moet oprotten", aldus de Portugees, die stelt dat hij de term ook al eerder in de mond had genomen. "Maar Eva stond op dat moment niet in het veld."

Carneiro denkt er wel anders over en stelt via haar advocate dat Mourinho 'Filha da puta' zei. Dat betekent 'hoerendochter of hoer', wat een ergere vorm van het uitschelden van een vrouw is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen