Oranje-internationals voelen pijn: "We schamen ons"

6 juni 2016, 16:00

Terwijl vrijwel alle uitstekende voetballers van Europa voet zetten op Franse bodem, zitten de spelers van het Nederlands elftal gefrustreerd thuis. De komende maand staat volledig in het teken van het EK 2016, maar voor de Oranje-internationals zit er niets anders op dan het volgen van het toernooi via de televisie.

Dat is erg pijnlijk, weten we allemaal als geen ander. Arjen Robben spreekt zich erover uit in gesprek met het Duitse TZ. "Het doet pijn. Dit is het slechtste wat kon gebeuren. Daar schamen we ons voor", bromt de aanvoerder van het Nederlands elftal. "Ik slaap er nog steeds slecht door, want als voetballer heb je niet het eeuwige leven", voegt Wesley Sneijder, die de recente oefencampagne voor Oranje wegens fysieke klachten aan zich voorbij moest laten gaan, toe. "Dit zal voor altijd een litteken zijn."

Ook bij Klaas-Jan Huntelaar doet het pijn. "Ik ben eerlijk: ik verheug me niet op het EK en ik ben ook niet voor een ander land. Ik ben blij als het voorbij is", stelt de spits van Schalke 04. "We zijn er normaal gesproken altijd bij en er was altijd sprake van oranjekoorts. Dat zal nu niet zo zijn en dat had niet mogen gebeuren."

Bondscoach Danny Blind kijkt alleen maar verder. "Alles staat in het teken van de kwalificatie voor het WK in Rusland. Dit is nu ons doel", aldus Blind, die zegt dat hij de EK-wedstrijden op de televisie zal volgen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen