Argentinië revancheert zich met zege op titelhouder Chili

7 juni 2016, 08:22

Argentinië heeft vannacht (dinsdag) goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de kwartfinale van de Copa América. Zonder Lionel Messi werd Chili met 2-1 verslagen. In het eerste kwartier na rust hielpen Ángel di Maria en Éver Banega Argentinië aan een comfortabele voorsprong, in de slotfase deed José Fuenzalida iets terug.

Messi ontbrak bij Argentinië vanwege een blessure, maar toch verscheen het elftal van Gerardo Martino met een prima elftal aan de aftrap. Naast de genoemde doelpuntenmakers maakten onder meer Marcos Rojo, Nicolás Otamendi, Javier Mascherano en Gonzalo Higuaín hun opwachting. Voor Chili startten met Claudio Bravo, Alexis Sanchéz en Arturo Vidal ook meerdere spelers van Europese topclubs.

Begin juli 2015 won Chili de eerste Copa América in de historie van het land, door Argentinië in de finale na strafschoppen te verslaan. Voor die wedstrijd heeft Argentinië zich dus enigszins gerevancheerd, al werd er vannacht 'slechts' een poulewedstrijd afgewerkt. Normaal gesproken had Argentinië vier jaar moeten wachten op een nieuwe kans, maar omdat de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL honderd jaar bestaat, wordt momenteel de Copa América Centario afgewerkt in de Verenigde Staten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen