Ibrahimovic: "Hoe ouder een coach, hoe cooler hij wordt"

7 juni 2016, 10:07

Eén van de grote sterren van het EK in Frankrijk speelt voor Zweden: Zlatan Ibrahimovic. Hij pakte landstitels in Nederland, Italië, Spanje en Frankrijk en liet dit seizoen bij Paris Saint-Germain met 38 goals zien goed in vorm te zijn. In een interview met The Guardian sprak hij over trainers, roots én kleding.

"Ik voel me Zweeds, ook al woon ik momenteel niet in Zweden. Of ik een held ben, weet ik niet. Maar ik ben goed in wat ik doe. Ik denk dat ik symbool sta voor het nieuwe Zweden, de nieuwe generatie, met alle verschillende achtergronden. Ik heb vele deuren geopend voor mensen in dezelfde situatie. Ik ben trots op wat we hebben gedaan, en de immigranten die Zweden stabiliseren." Zlatan lanceerde onlangs een eigen kledinglijn, met 'normale' prijzen. "Het zijn basic kleren, voor mensen met elke achtergrond. Zoals die van mij bijvoorbeeld. Ik zal nooit vergeten waar ik vandaan kom en de mensen die ik ben tegengekomen."

Op kledinggebied vormt David Beckham zijn voorbeeld. "Als we het over mode hebben, is er alleen Beckham. Hij is een toffe gast, ik kijk tegen hem op. Het is niet gemakkelijk om hem te zijn. Hij heeft een familie, maar daarbuiten is hij een machine", spreekt Zlatan vol lof over zijn voormalig ploeggenoot. "Sommige mensen zien een pop in de etalage, kopen precies de kleren van die pop en denken dan dat ze er modieus uitzien. Ik zie dat anders, ik volg nooit de laatste trends. Als ik iets zie wat ik mooi vind, dan koop ik het. Je hoeft niet te doen alsof je perfect bent."

De kans bestaat dat Zlatan binnenkort tekent voor Manchester United, waar José Mourinho de nieuwe trainer is. "Trainers dragen meer elegante kleding. Zij zijn verantwoordelijk en moeten een leider zijn. Ik heb veel waardering voor onder meer Carlo Ancelotti en Mourinho. Hoe ouder zij worden, hoe cooler ze worden. Hun haar wordt grijzer, de gezichtsexpressie serieuzer. Ik heb een goede relatie met alle coaches. Behalve Pep Guardiola dan, maar daar ga ik niet nader op in. Ik heb geen behoefte aan negatieve energie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen