Italië wil domineren: "Trainen niet eens op counteren"

7 juni 2016, 10:38

Italië staat van oudsher bekend om een zakelijke, defensieve speelstijl en het is dan ook geen toeval dat het Catenaccio in dat land zijn oorsprong vindt. Toch is bondscoach Antonio Conte niet van plan om Italië vanuit de tegenaanval naar successen te leiden. "Je moet geen defensief Italië verwachten."

"Ik ervoer de wedstrijd met spanning en ik beleefde hem met mijn spelers", refereerde Conte op de persconferentie aan de gewonnen oefeninterland tegen Finland (2-0). "Het enthousiasme en de passie die ik in me heb, probeer ik over te brengen op mijn spelers. Ik stond ook regelmatig langs de zijlijn tijdens de wedstrijd. Ik moet mijn stem trainen om mijn spelers ook tijdens het EK te kunnen bereiken."

"We zullen alles doen behalve counteren. We hebben daar met onder meer Ciro Immobile, Simone Zaza en enkele anderen wel de spelers voor, maar zo speel ik niet en ik train er ook nooit op. Het behoort niet tot de manier waarop ik naar voetbal kijk. Wanneer we de bal hebben, voeren we onze ideeën uit. Als we de bal verliezen, spelen we compact, jagen we de tegenstander af en zo proberen we de bal zo snel mogelijk te heroveren."

Cont kon overigens weinig sympathie opbrengen voor de tactiek van Finland. "We speelden tegen een team dat niet wil voetballen. Zelfs toen ze achterstonden, veranderden ze niets aan hun aanpak. Dat betekent natuurlijk ook dat wij iets goed doen, maar ik heb weinig waardering voor de manier van spelen van Finland."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen