Blind 'doodziek': "Vergis je niet wat het met de spelers doet"

8 juni 2016, 11:31

Een lang seizoen met Manchester United moest voor Daley Blind een heerlijk toetje hebben, maar de EK-vlieger gaat jammer genoeg niet op voor hem en het Nederlands elftal. Daar baalt de 26-jarige linkspoot als een stekker van. Het doet pijn, heel veel pijn. 

"We kunnen het er heel lang over hebben, maar de realiteit is dat we niet in Frankrijk zijn. De zware weken komen er nu aan", bromt Blind in gesprek met Voetbal International. Hij weet dat heel voetbalminnend Nederland de pijn moet dragen. "Ik snap de teleurstelling van het volk, maar vergis je niet wat het EK met ons als spelers doet. Pff, ik ben er nog altijd doodziek van. Vaak lijkt het alsof de mensen denken dat wij dat niet voelen. Maar juist de spelers worden er elke dag mee geconfronteerd, zij voelen misschien nog wel meer teleurstelling."

"Alleen wij kunnen niet langer stil blijven staan, we kunnen er toch niets meer aan veranderen", stelt Blind terecht. "Hoe pijnlijk het ook is, de kater moet zijn verwerkt en de knop moet om, want in september wachten direct hele belangrijke duels. Het missen van een eindtoernooi moet hoe dan ook een incident zijn, over twee jaar in Rusland mogen we niet ontbreken", doelt hij op het WK 2018, waar Oranje in een groep zit met Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg.

Blind verwacht ondanks alles een rooskleurige toekomst voor Nederland. "We hebben zeker wel voldoende kwaliteit, alleen het is nu wel belangrijk dat het eruit gaat komen. Jonge, getalenteerde spelers dienen zich aan, met een groep jongens die al langer meelopen. Het besef is er dat we aan woorden niet zoveel hebben, het moet op het veld gebeuren. Het klopt dat de selectie niet meer bestaat uit een hele groep individuele topspelers, die bij de grootste clubs in Europa spelen. Dat is gewoon een feit, maar dat hoeft niet direct te zeggen dat we als team niet kunnen presteren. Een hechte ploeg, die alles geeft, kan ook een kwaliteit zijn", weet de Man United-speler.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen