FIFA stelt Fiorentina teleur in soap rond Salah

8 juni 2016, 21:15   Bijgewerkt: 8 juni 2016, 22:07

Fiorentina heeft bot gevangen bij de FIFA. De Italiaanse club stapte vorig jaar naar de mondiale voetbalfederatie vanwege de transfer van Mohamed Salah van Chelsea naar AS Roma, afgelopen zomer.

Salah speelde in de tweede helft van het seizoen 2014/2015 op huurbasis voor Fiorentina. De aanvaller uit Egypte werd als wisselgeld gebruikt bij de miljoenentransfer van Juan Cuadrado van La Viola naar Chelsea. Salah maakte in het paarse shirt van Fiorentina een dusdanig goede indruk, dat de club met hem verder wilde.

Fiorentina lichtte daarom de optie om het huurcontract met één jaar te verlengen. Volgens de zaakwaarnemer van Salah kon dit echter alleen als de speler dat zelf ook wilde. Fiorentina hield zich eraan vast dat het laatste louter een mondelinge afspraak was en - volgens de club - dus niet bindend aangezien deze niet op papier stond. Desondanks keerde Salah medio 2015 terug naar Chelsea, om vervolgens naar AS Roma over te stappen.

Fiorentina stapte daarop naar de FIFA om compensatie te krijgen voor de vermeende contractbreuk van Salah, maar heeft daar nul op het rekest gekregen. Een toelichting ontbreekt in het FIFA-persbericht omdat de uitspraak van de wereldvoetbalbond nog niet definitief zou zijn. Fiorentina laat weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen