Wondervolley Van Basten werd bijna afgekeurd

9 juni 2016, 12:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De ongelofelijke volley van Marco van Basten in de EK-finale van 1988 tussen het Nederlands elftal en de Sovjet-Unie staat te boek als een van de mooiste en belangrijkste doelpunten ooit, maar het had weinig gescheeld of de sublieme treffer was niet goedgekeurd.

Rémi Harrel, grensrechter tijdens de eindstrijd van het EK in 1988, heeft in een interview met de Franse krant Le Parisien aangegeven dat er scepsis was bij de wondergoal van Van Basten. "Ik heb een moment getwijfeld om de goal af te vlaggen wegens buitenspel", geeft de Fransman aan. Toen was het nog zo dat een aanvaller bij het ontvangen van de bal niet op een lijn mocht staan met de voorlaatste tegenstander. Op het moment dat Van Basten de magnifieke pass van Arnold Mühren kreeg, stond hij dicht in de buurt van drie grens. Dat leidde tot twijfel bij Harrel.

"Ik kan me het moment nog goed herinneren", stelt de Franse oud-grensrechter. "Ik wilde mijn vlag omhoog steken, maar toen ik zag hoe mooi het doelpunt was, liet ik mijn arm naar beneden. Als de bal over het doel was gegaan, had ik waarschijnlijk wel gevlagd", aldus Harrel. "Achteraf gezien was het geen buitenspel, maar ik heb zeker wel overwogen om de goal af te keuren. Had ik dat gedaan, dan was het de ergste beslissing in mijn carrière geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen