Agger (31) stopt na twaalf seizoenen met profvoetbal

9 juni 2016, 12:46

Daniel Agger heeft op 31-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière gezet. De Deen was de laatste twee seizoenen actief voor Brøndby IF. Agger speelde 75 interlands voor Denemarken waarin hij twaalf keer scoorde en vierde zijn hoogtijdagen in Engeland bij Liverpool.

Op Twitter heeft Agger zijn afscheid als professioneel voetballer naar buiten gebracht. "Bedankt voor jullie steun. Het was een geweldige ervaring. Het is jammer, maar dit is de juiste beslissing. Ik ben trots op mijn carrière", aldus de verdediger.

Agger begon zijn carrière in 2004 in eigen land bij Brøndby. Al na anderhalf seizoen werd hij door Liverpool weggeplukt bij de Deense club. Vervolgens zou hij 8,5 jaar in Engeland blijven om in 2014 terug te keren naar jeugdliefde Brøndby. In totaal kwam Agger tot 252 officiële competitieduels, 77 voor Brøndby en 175 voor Liverpool.

In zijn eerste periode bij Brøndby haalde Agger de Deense beker en het landskampioenschap binnen. In Liverpool wist hij beslag te leggen op de League Cup en het Community Shield.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen