"Hoe bijzonder is 't als bijna heel Europa naar EK gaat?"

9 juni 2016, 14:10

Tot grote spijt van heel Nederland zit Danny Blind niet in de dug-out, maar voor de televisie en op de tribune tijdens het EK 2016 in Frankrijk. Voor het eerst in de historie gaan er 24 landen naar de Europese eindronde, maar Oranje is er niet bij. Bovendien is de bondscoach van het Nederlands elftal tegenstander van het grotere deelnemersveld.

Voorheen waren er zestien landen actief op het EK, nu zijn dat er 24. "Iets waar ik dus geen voorstander van ben", stelt Blind in het Algemeen Dagblad. "Een EK moet gaan om kwaliteit. Als je met 16 speelt, is er meer kwaliteit dan met 24. Daarbij: je haalt in mijn ogen ook de magie een beetje weg. Los van ons eigen falen nu met Oranje; hoe bijzonder is het nog als bijna heel Europa voortaan naar het EK gaat?", vraagt de bondscoach zich gek genoeg af.

Blind gaat met het oog op de WK-kwalificaties twee groepswedstrijden van Frankrijk in het stadion bekijken, alvorens hij twee pouleduels van Zweden bezoekt. De bondscoach verwacht er het volgende van: "Vooral de eerste weken een hoop rekenwerk nu de nummer drie in de poule ook nog doorgaat. Dat is een heel andere insteek dan dat je zegt: je zorgt maar dat je bij de eerste twee eindigt."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen