Winterse transferperiode bij topamateurs geïntroduceerd

9 juni 2016, 14:25

Er wordt een belangrijke verandering doorgevoerd in het amateurvoetbal. Met ingang vanaf het seizoen 2016/2017 kunnen amateurs ook in de winterstop overschrijving naar een andere club aanvragen. Tussen 3 en 31 januari kunnen spelers met een amateurcontract naar een andere club verkassen.

De transferperiodes voor contractspelers in het amateurvoetbal sluit voortaan dus aan bij de transferperiodes van het betaald voetbal. De winterse transferwindow is vooral relevant voor de top van het amateurvoetbal, omdat met name daar met contracten gewerkt wordt. Voor amateurspelers zonder contract geldt nog dat zij alleen voorafgaand aan het nieuwe seizoen (tot 15 juni) kunnen switchen van club.

De nieuwe regel staat in lijn met de nieuwe vorm van het Nederlandse voetbal. De competities van het amateur- en betaald voetbal worden in het zogeheten piramidemodel met elkaar verbonden. In de top bestaat het Nederlandse voetbal uit de Eredivisie, een Eerste divisie, een Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen