Blind noemt drie kanshebbers, maar gunt het België

9 juni 2016, 15:18

Ondanks de afwezigheid van het Nederlands elftal kijkt bondscoach Danny Blind uit naar het EK 2016 in Frankrijk, waar hij al tegenstanders voor de WK-kwalificatiecampagne gaat bestuderen. Ondertussen juicht hij voor België en noemt hij een aantal landen als favorieten voor de eindoverwinning.

"Duitsland, Spanje en Frankrijk", antwoordt Blind, als het Algemeen Dagblad hem vraagt naar de favorieten voor de EK-titel. "Het beste spelersmateriaal hebben Duitsland en Spanje. Maar er zijn twee toernooien in Frankrijk gehouden en die hebben de Fransen allebei gewonnen. Dat is geen garantie, maar wel een factor die altijd meespeelt. Daarachter zie ik een rijtje outsiders met Portugal, Italië, hopelijk België. En misschien Engeland. Maar ja, bij Engeland moet ik het toch allemaal maar weer zien bij een toernooi. Tegen ons speelden ze laatst met 70 procent van hun basisteam en dan speelt er niet een potentiële EK-winnaar", aldus Blind.

België kan rekenen op de steun van de Oranje-bondscoach. "Ik gun ze het wel. Maar ik noemde ze net in het rijtje outsiders en toch moet ik het allemaal nog zien gebeuren. Net als met Engeland. België heeft de potentie om een dark horse te zijn in de race. Maar ik zie toch nog altijd een gebrek aan écht geloof in eigen kunnen. Ze moeten ook zélf de diepe overtuiging hebben dat het kan", vindt Blind. "Twee jaar geleden op het WK zijn ze gestrand tegen Argentinië in de kwartfinale en daar was ik toen niet door verrast. Twee jaar verder zouden ze ook twee jaar zelfbewuster moeten zijn. Jongens als Vertonghen, Alderweireld, Vermaelen, die ken ik al vanaf de jeugd bij Ajax. Hun zelfbewustzijn is zeker gegroeid, maar het kan nog veel meer. Eden Hazard, qua talent is die zo goed als Robben. Maar de presence van Robben heeft ie niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen