Het EK gaat beginnen: "We bereiden ons al jaren voor"

9 juni 2016, 19:59   Bijgewerkt: 10 juni 2016, 09:48

Alle ogen zullen vrijdagavond gericht zijn op Frankrijk, dat het EK van 2016 in gang zal zetten met een wedstrijd tegen Roemenië. Natuurlijk is de ploeg van Didier Deschamps de grote favoriet om het openingsduel te winnen en ook de bondscoach verwacht veel van zijn team. "Ik heb een competitief elftal."

Omdat Frankrijk als gastland geen kwalificatie hoefde te spelen, ligt de focus al twee jaar op het EK in eigen land. Dat benadrukt Deschamps ook. "We hebben al twee jaar geen wedstrijden met inzet gespeeld", zei de coach op de persconferentie. Hij stelt dat de Franse selectie veel kwaliteit herbergt. "Ik denk dat ik een competitief elftal heb, met veel interessante aanvallende mogelijkheden. Maar op zo'n toernooi moet je een goed evenwicht hebben."

Volgens de keuzeheer moet zijn ploeg de druk op het openingsduel niet voelen. "We bereiden er ons al twee jaar op dit toernooi voor en we moeten met zin en overtuiging aan dit toernooi beginnen. Je moet niet overdrijven over die eerste wedstrijd. Hoe minder de omgeving de spelers zal beïnvloeden, hoe beter."

De wedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië begint vrijdagavond om 21.00 uur. De wedstrijd is, net als alle andere EK-duels, live te volgen op FCUpdate.nl.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen