Dembélé is duidelijk: "Teken niet voor punt tegen Italië"

9 juni 2016, 21:52

Eén van de mooiste duels van de EK-groepsfase is het treffen tussen België en Italië op de maandagavond. Hoewel de tegenstander een zware is voor de Belgen, vindt Moussa Dembélé dat zijn land vol voor de drie punten moet gaan.

"Iedereen beseft dat we veel individuele kwaliteiten en ook een goede groep hebben", zegt de middenvelder van Tottenham Hotspur tegen Het Nieuwsblad. "Toch denk ik dat andere landen meer favoriet zijn dan wij. Wat er ook van zij, wij hebben voldoende vertrouwen om aan het toernooi te beginnen. De eerste wedstrijd tegen Italië is wel meteen een heel belangrijke. Voor één punt teken ik niet, wij gaan voor de overwinning. We hebben voldoende kwaliteiten om van iedereen te winnen en we zijn geen underdog."

Hoewel de oud-speler van Willem II en AZ een sterk seizoen heeft gespeeld, weet hij niet of hij een basisklant is op het EK. "Ik weet zelf niet wat mijn speelkansen zijn, dat is iets voor de coach, het is moeilijk om daar uitspraken over te doen. Ik werk mijn trainingen af en sta klaar als de coach me nodig heeft, aan kansberekeningen doe ik niet mee."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen