Prachtgoal Modric voldoende voor overwinning Kroatië

Ger
12 juni 2016, 16:58

Kroatië is zondag met een 1-0 overwinning op Turkije in Groep D goed aan het EK in Frankrijk begonnen. Onder leiding van Luka Modric en Ivan Rakitic maakten de Kroaten een behoorlijke indruk tegen Turkije, dat aanvallend nauwelijks wat wist te bewerkstelligen.

De Kroaten begonnen aanvallend aan het EK-duel. Turkije had moeite om onder de druk uit te komen en moest zich in de openingsfase vooral beperken tot het voorkomen van gevaar van Kroatië. Langzamerhand kregen de Turken meer grip op de wedstrijd, waardoor de duels voornamelijk op het middenveld werden uitgevochten. Desondanks werd Turkije zo nu en dan in de achteruit gedwongen door Turkije, maar leverde dat geen grote kansen op voor de Kroaten.

In de tweede helft wist Turkije aanvallend nauwelijks iets te bewerkstelligen. De overmacht van Kroatië na rust begon met een vrije trap van Darijo Srna. De aanvoerder legde de bal snoeihard op de lat. De routinier kreeg daarna nog een kans op een doelpunt, maar werkte een rebound van dichtbij naast. Turkije wist daar weinig tegenover te stellen. Ook Arda Turan kon het verschil niet maken en werd zelfs voortijdig naar de kant gehaald.