Milik verpest feestje van EK-debutant Noord-Ierland

12 juni 2016, 19:51   Bijgewerkt: 12 juni 2016, 20:24

Polen heeft zondagavond voor het eerst in de historie een wedstrijd op een eindronde van het EK winnend afgesloten. In de Allianz Riviera in Nice waren de Polen met 1-0 te sterk voor EK-debutant Noord-Ierland. De Noord-Ierse muur hield lang stand, maar uiteindelijk was het Ajax-spits Arek Milik die het bevrijdende doelpunt maakte voor de Polen. Later op de avond spelen Duitsland en Oekraïne het andere duel in Groep C.

Na een uitstekende kwalificatiereeks, waarin onder meer wereldkampioen Duitsland werd verslagen, zijn de Polen met ambitie naar het EK gekomen. Robert Lewandowski en consorten beseften zich maar al te goed dat als ze dit EK iets willen bereiken er tegen de op papier minste broeder uit Groep C resultaat geboekt moest worden. Na een vrij moeizaam duel lukte dat uiteindelijk door een doelpunt van Milik. Door deze treffer kwam er een eind aan de Noord-Ierse reeks van twaalf ongeslagen wedstrijden.

De aanvalsleider van Ajax prikte de bal in de tiende minuut bij de eerste paal naast en even later was een harde poging van afstand een eenvoudige prooi voor de Noord-Ierse doelman Michael McGovern. Op aangeven van Lukasz Piszczek had Milik vervolgens te veel tijd nodig en sloot hij af met een inzet over de lat. De beste kans in de eerste helft was even voor rust voor Bartosz Kapustka. Het jonge talent raapte een afvallende bal op en haalde heerlijk uit, maar zag McGhovern de bal keren.

De Noord-Ieren hadden de bus voor het eigen doel geparkeerd en lieten zich voor rust niet zien op de helft van{image[310705][right-half][]} de Polen. Kort in de tweede helft moesten de verdedigende stellingen wel verlaten worden, want binnen vijf minuten had Milik zijn ploeg op voorsprong gezet. Na voorbereidend werk van Jakub Blaszczykowski prikte Milik vanaf de rand van het strafschopgebied met links de bevrijdende treffer binnen.

Plots moest Noord-Ierland op zoek naar een doelpunt, maar die zoektocht verliep niet echt voortvarend. Polen werd slechts sporadisch in de problemen gebracht. Doelman Wojciech Szczesny stopte een rush van invaller Conor Washington en een omhaal van goudhaantje Kyle Lafferty ging huizenhoog over. Omdat aan de andere kant Polen verzuimde het duel in het slot te gooien bleef het spannend. Vlak voor tijd kreeg aanvoerder Steven Davis de laatste mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar hij verzuimde een mooie variant van een vrije trap doeltreffend af te ronden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen