Reading trots op aanstelling van 'grote naam' Stam

Jw
13 juni 2016, 16:32

Het bestuur van Reading FC is in zijn nopjes met de aanstelling van Jaap Stam als hoofdtrainer. De 43-jarige Kampenaar komt over van Jong Ajax en krijgt op de website van zijn nieuwe club lofuitingen over de status die hij met zich meebrengt.

"We zijn allemaal erg enthousiast over het aantrekken van Jaap Stam als trainer van Reading", zegt de Thai Sumrith Thanakarnjanasuth, een van de aandeelhouders van de club. "Hij en zijn team van trainers komen van Ajax, een wereldwijd erkend opleidingsinstituut dat bekendstaat om het opleiden van jonge talenten tot toekomstige sterren. In de komende tijd gaan we samen bespreken hoe we aan een sterke selectie kunnen bouwen, die mee gaat doen om de titel in de Championship."

Volgens de clubleiding dwingt Stam, die ook bij Eredivisieclubs aan de slag kon, alleen met zijn status in Engeland al veel respect af. "Hij heeft de hoogst haalbare prijze gewonnen als speler en al een diploma als trainer op zak, dus hij kan nu beginnen aan wat wij verwachten een hele succesvolle trainersloopbaan."

Directeur Nigel Howe onthulde dat Stam de eerste keus was van de club. "Ik ben enorm blij dat we Jaap mogen verwelkomen. Hij was de eerste keus op de lijst en we zijn trots dat we zo'n ervaren man kunnen aanstellen. Zijn prestaties in Engeland, Italië en Nederland, zowel nationaal als internationaalk spreken voor zichzelf. Ik wens Jaap het allerbeste bij deze club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen