Dag 4 van het EK: reacties op hooligans en viespeuk Löw

Jw
13 juni 2016, 22:16   Bijgewerkt: 24 juni 2016, 14:22

Vandaag werd de vierde speeldag van het Europees kampioenschap in Frankrijk afgewerkt. Er was weer genoeg te beleven, zowel binnen als buiten de lijnen. FCUpdate.nl zet er, zoals elke dag, een aantal voor je op een rijtje. Dit keer viel een onsmakelijke Duitse bondscoach, deed een bezorgde keuzeheer van Engeland een oproep aan de aanhang en moedigde een Russische topbestuurder de hooligans juist aan.

Hodgson en Rooney doen online oproep aan fans

Bondscoach Roy Hodgson en aanvoerder Wayne Rooney hebben de Engelse voetbalfans opgeroepen zich te gedragen op het EK. Zaterdag gingen in Marseille hooligans uit Engeland en Rusland met elkaar op de vuist. De UEFA dreigt met diskwalificatie als supporters uit die landen zich nogmaals misdragen. "We zijn heel bezorgd over de dreiging die boven ons hoofd hangt", aldus Hodgson in een videoboodschap, gericht aan de fans. "We hebben hard gewerkt om hier te komen en willen dolgraag op het EK blijven. Zorg ervoor dat het dreigement niet uitgevoerd zal worden." Engeland speelt donderdag in Lens tegen Wales. "Er komt een belangrijke wedstrijd aan. Gebruik je verstand", zegt Rooney tegen de Engelse achterban.

Russische bestuurder moedigt hooligans juist aan

Daar waar de Engelsen hun fans gedeisd proberen te houden, kwam er vanuit Rusland opmerkelijk genoeg een aanmoediging voor de hooligans. De Russische topbestuurder Igor Lebedev, die ook lid is van het organiserend comité voor het WK 2018, stelde dat de Russische relschoppers weinig te verwijten valt. "Ik zie er niets kwaads in dat de fans aan het knokken waren. Integendeel, goed gedaan jongens, hou dit vast!", twitterde hij.

Vieze Duitse bondscoach Löw

Na de eerste EK-wedstrijd van Duitsland is het genânte optreden van Joachim Löw het gesprek van de dag. De keuzeheer van de wereldkampioen groef tijdens het gewonnen duel met Oekraïne (2-0) in zijn broek en bracht daarna zijn vingertoppen naar zijn neus. En daar bleef het wat betreft de onsmakelijke acties niet bij. Löw voelde later dat het achter in zijn broek ook niet helemaal lekker zat. De Duitse bondscoach heeft overigens een twijfelachtige reputatie op het gebied van persoonlijke hygiëne. Zo werd hij al verschillende keren betrapt op uitvoerig neuspeuteren in de dug-out. Löw moet toch eens gaan beseffen dat er meerdere camera's rond het veld staan bij de wedstrijden van de Duitse ploeg.

Aftrap Spanjaarden zorgt voor verwarring

Bij veel voetballiefhebbers zorgde de aftrap van Spanje vandaag voor ophef. De regerend Europees kampioen startte de wedstrijd met één speler in de cirkel, die de bal richting een verdediger stuurde. Op social media vroegen kijkers zich af waarom de scheidsrechter niet ingreep, maar zij wisten nog niet dat er sinds kort een regel is veranderd, waardoor teams dit mogen doen.

Morata schoffelt grensrechter onderuit

Met een geel-waardige overtreding schoffelde Spanje-spits Alvaro Morata vandaag een grensrechter onderuit. De spits van Juventus sprintte richting de bal, maar gleed uit en nam de vlagger mee in zijn sliding. Hoewel de grensrechter de Spanjaard nog een vriendelijk klopje op de schouder gaf, kreeg hij geen vorm van excuses terug.

Ibrahmovic als aangever

Alle ogen waren bij de wedstrijd tussen Zweden en Ierland natuurlijk gericht op Zlatan Ibrahimovic. De 34-jarige aanvoerder is bij de Scandinavische ploeg de enige wereldster, maar door dat gegeven eist hij ook direct alle aandacht op. De ijverige Ieren zaten de oud-Ajacied constant op de hielen. Hij kwam slechts een paar keer los van zijn tegenstanders, maar dat leverde één keer wel de gelijkmaker op. Bij het eigen doelpunt van Ciaran Clark was Ibrahimovic dit keer de aangever, al zal hem dat niet tevreden stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen