Zweden houdt gedreven Ierland op remise

Jw
13 juni 2016, 20:29

Zweden is in haar eerste groepswedstrijd niet verder gekomen dan een moeizaam gelijkspel. Dankzij een eigen doelpunt van Ciaran Clark - na een voorzet van Zlatan Ibrahimovic - hielden de Zweden tegenstander Ierland op 1-1. Ierland speelde een sterke wedstrijd en kwam eerder via Wes Hoolahan op voorsprong.

Zweden gold als de lichte favoriet in het duel, met name door de aanwezigheid van absolute sterspeler Zlatan Ibrahimovic. Het was echter Ierland dat in de eerste helft het betere van het spel had. De Ieren kwamen er een aantal maal gevaarlijk uit, met name via schoten van afstand.

Linksback Robbie Brady vond na dertig minuten de bovenkant van het doel met een vervaarlijk schot. De vleugelverdediger maakte indruk door zijn continue dreiging op de linkerflank. Niet veel later raakte middenvelder Jeff Hendrick de lat met een knappe pegel met rechts. John O'Shea en Shane Long waren beiden van dichtbij in de buurt van de 1-0, maar kwamen respectievelijk een teenlengte en een haar tekort om de bal binnen te werken.

Zweden begon de wedstrijd met ex-Eredivisie spelers Marcus Berg, Andreas Isaksson en Andreas Granqvist in de basis, terwijl ook ex-Feyenoorder John Guidetti als invaller zijn debuut op een eindtoernooi maakte. Zweden stelde met name in de eerste helft teleur, wist nimmer het spel te maken en had ogenschijnlijk een tegentreffer nodig om vrijuit te spelen.

Het was Wes Hoolahan die Ierland op een 1-0 voorsprong bracht, met een prachtige volley uit de stuit. Na een voorzet van rechts mikte hij de bal in de verre hoek, achter de kansloze doelman Isaksson. In de eenenzeventigste minuut nam Ibrahimovic zijn ploeg alsnog op sleeptouw. Na een mooie combinatie in het strafschopgebied van Ierland kreeg de sterspeler de bal mee, waarna hij de achterlijn opzocht. Zijn lage, harde voorzet werd ongelukkig met het hoofd in eigen doel gewerkt door de Ierse mandekker Ciaran Clark.

In de slotfase trachtte Zweden een late zege te forceren. Ibrahimovic was bij de eerste paal nog dicht bij de 1-2, uit een voorzet van de veelvuldig opkomende Martin Olsson. Een winnaar bleef echter uit. Zweden en Ierland delen voor een korte periode de eerste plek in Groep E. Concurrenten Italië en België komen vanavond voor het eerst in actie.

[photo,98439,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen