Effectieve Italianen snoeren Rode Duivels de mond

Jw
13 juni 2016, 23:02   Bijgewerkt: 14 juni 2016, 09:50

Italië heeft zijn visitekaartje op het EK meteen afgegeven. In zijn eerste wedstrijd in de 'poule des doods' versloeg het een zeer teleurstellend België met 2-0. Zowel organisatorisch als effectief gezien was dat verdiend.

België heeft momenteel misschien wel de sterkste selectie uit zijn geschiedenis. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots barst van het talent, waardoor spelers van onder meer Liverpool, Atletico Madrid en Napoli genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Maar de angst bij veel supporters is de organisatie. Veel spelers zouden zelf rouleren op het veld en andere posities innemen zonder daarvoor een aanwijzing te krijgen. Bovendien zijn velen actief bij grote clubs met charismatische trainers. Wilmots zou niet genoeg vat hebben op de jonge, talentvolle groep.

En die angst bleek toch wel terecht in de eerste groepswedstrijd van België en Italië. Het verschil in organisatie tussen de twee was duidelijk zichtbaar. De Belgen begonnen goed en creëerden al snel een handjevol kansen, maar werden naarmate de goal uitbleef steeds onrustiger. Lichtpuntjes waren linksback Jan Vertonghen en Radja Nainggolan, die opvallend genoeg als eerste werd gewisseld door Wilmots, wat leidde tot een fluitconcert van de eigen aanhang.

De Italianen waren op hun beurt zeer effectief. Graziano Pelle bemoeide zich als spits telkens met het spel en vooral in de counter was Azzurri gevaarlijk. Ook organisatorisch stond het goed. Het bekende centrum Leonardo Bonucci-Giorgio Chiellini bewaakte Romelu Lukaku uitstekend. De sterke spits raakte regelmatig wat geïsoleerd in de punt van de aanval.

Vervolgens liet de eenmalig Europees kampioen zoals verwacht het initiatief aan België, dat iets probeerde te forceren, maar daar niet verrassend genoeg in was. Het kreeg wel een dot van een kans via invaller Divok Origi, die de bal nét over kopte. Aan de andere kant redde Thibaut Courtois zijn ploeg van de 0-2 op een pegel van Ciro Immobile.

Ook na een laatste scrimmage hield Gianluigi Buffon zijn doel schoon, terwijl Pelle aan de andere kant de beslissende klap uitdeelde. Hij pegelde de bal in blessuretijd heerlijk tegen de touwen nadat de weg richting Courtois helemaal open lag voor zijn ploeg. Een effectieve en belangrijke zege voor de Italianen en een vroege domper voor België, dat de rem eraf moet halen en aan de bak mag tegen Ierland.

[photo,98452,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen