Mulder na verlies België: "Nu laat ik twee tattoos zetten"

Jw
13 juni 2016, 23:41

België stelde vanavond teleur in de topper tegen Italië. De Rode Duivels speelden niet slecht, maar lieten zich simpelweg aftroeven tegen de geroutineerde Italianen. Voormalig speler en tv-analyticus Jan Mulder beloofde eerder deze week al een tattoo te zetten als België het EK wint en deed daar vanavond nog een schepje bovenop.

"Ik mis een 'spielganger', een regisseur, iemand als Pirlo. Iemand die de ballen komt opvragen, die het leer ook altijd toegespeeld krijgt en vervolgens het spel uitdeelt. Mijn verwachtingen zijn na vanavond in ieder geval getemperd. Ik laat nu twee tattoo's zetten als België het EK wint", zei de Nederlander op de Belgische televisie.

Volgens Mulder kampt België nog altijd met een soort minderwaardigheidsprobleem. "De essentie van deze avond is de vreugde van de Italianen na de 0-2 waarbij de hele bank komt meevieren. Dat is omdat ze van het 'grote' België hebben gewonnen. Het probleem is dat België niet als het 'grote' België op het veld durft te komen. Dat begint al bij de aftrap. Zelfs met deze gouden generatie. Er zit een soort van rem op, ze durven niet. Ze zijn niet het 'grote' België, wel op de FIFA-ranking, maar niet op het veld", refereerde Mulder aan de eerste plaats van de Belgen op de wereldranglijst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen