Conte: "Dromen kan leiden tot uitzonderlijke prestaties"

14 juni 2016, 10:15

Antonio Conte leidde het Italiaanse elftal gisteren (maandag) langs België. Zijn ploeg trad aan in een 3:5:2-formatie en won verdiend met 2-0. Conte roemde na afloop de teamspirit van de Italianen en riep de ploeg op om uitzonderlijke dingen te laten zien in het restant van het toernooi.

"Wat ik mooi vond, was dat er volledige participatie was van iedereen, niet alleen de spelers op het veld", aldus Conte tegen Sky Sport Italia. Dat was goed te zien na de 2-0 van Graziano Pellè, toen de voltallige reservebank het veld op kwam om het feestje mee te vieren.

Conte kreeg voor de wedstrijd veel kritiek op het opstellen van Emanuele Giaccherini, maar hij tekende voor de openingstreffer. "Helaas is iedereen in Italië een coach en willen ze allemaal de basisopstelling kiezen. Ik probeer eerlijk te zijn en de spelers te kiezen die het meest geschikt zijn voor ons voetbal en bepaalde wedstrijdsituaties."

"Ik moet mijn spelers bedanken, omdat we ons optimaal hebben voorbereid tegen een team vol talent. Vergeet niet dat de Belgen ons in november nog met 3-1 versloegen", refereert Conte aan een oefenduel eind 2015. "Zij hebben erg goede spelers, zowel op het veld als op de bank."

"We moeten beide benen op de grond houden. Vergeet niet dat we twee jaar geleden op het WK begonnen met een zege op Engeland en toch al werden uitgeschakeld in de poulefase. Maar dromen kan ons helpen iets uitzonderlijks te bereiken. Daarvoor moeten we ook uitzonderlijke dingen doen. 'Gewoon' is bij ons niet goed genoeg."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen