De Bruyne valt zwaar tegen: "Ik was helemaal niet goed"

14 juni 2016, 17:50

Bij Manchester City speelde Kevin De Bruyne afgelopen seizoen de pannen van het dak, maar bij de Belgische nationale ploeg bakte hij er maandagavond tegen Italië (2-0) niets van. De middenvelder baalt stevig van zijn eigen spel en de nederlaag.

"Het was niet goed genoeg", weet De Bruyne. "Ikzelf was helemaal niet goed. Ik heb alles gegeven, maar er is een verschil tussen alles proberen te doen en effectief alles doen. Jammer genoeg is het bij proberen gebleven en is er niet veel uitgekomen. Laten we hopen dat het een offday was. Het is sowieso moeilijk om op de flank te spelen waar je dan twee man tegenover je hebt. Maar dat is niet de reden van mijn slechte prestatie. Ik was gewoon niet goed genoeg om de ploeg te helpen en dat is jammer", zegt hij tegen Sporza.

De middenvelder, die vanaf de rechterkant speelde, was niet de enige speler die tegenviel bij België. "Ik denk dat niemand kan zeggen dat hij een topduel gespeeld heeft. We moeten onze volgende twee wedstrijd winnen. Ik kan begrijpen dat er veel negativiteit is, maar de enige manier waarop wij er kunnen geraken is door positief te blijven."

België speelt in Groep E nog tegen Ierland en Zweden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen