Ronaldo haalt uit naar IJsland: "Bekrompen mentaliteit"

Ger
15 juni 2016, 07:58

Voor Portugal liep de eerste poulewedstrijd op het EK in Frankrijk uit op een tegenvaller. Tegen het debuterende IJsland werd afgesloten op een 1-1 gelijkspel. Na afloop had de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo moeite om de remise te accepteren.

Nani zette de Zuid-Europeanen in de eerste helft op voorsprong. Bij de IJslanders was Birkir Bjarnason in de tweede helft de gevierde man door de gelijkmaker binnen te schieten. Ronaldo had echter weinig lovende woorden over voor het spel van de eilandbewoners. "Ze speelden erg defensief en hebben maar twee kansen gecreëerd", baalde Ronaldo.

Dat IJsland het verrassende resultaat bejubelde, kon de aanvaller van Real Madrid niet begrijpen. "Ze vierden het punt alsof ze het EK hebben gewonnen. Dan heb je een bekrompen mentaliteit en bereik je niet veel."