Invallers redden zege voor Engeland tegen Wales

16 juni 2016, 16:59   Bijgewerkt: 16 juni 2016, 17:38

Engeland is dankzij Jamie Vardy en Daniel Sturridge ontsnapt aan puntenverlies tegen Wales (2-1). Door doelpunten van de invallers staan de Engelsen na twee duels op vier punten in Groep B, terwijl het elftal van Gareth Bale met drie punten ook nog in de race is voor de volgende ronde.

Het was een discussie die al voor het eerste duel op het toernooi in Frankrijk iedereen in Engeland bezighield. Verdient Jamie Vardy een basisplaats of niet. Een groot gedeelte van de Engelse fans vroegen om een basisplek voor de topschutter van kampioen Leicester City. Maar net zoals tegen Rusland (1-1) liet bondscoach Roy Hodgson zich ook tegen Wales niet leiden door de publieke opinie. Dat betekende dat Harry Kane in de punt van de aanval begon en Raheem Sterling linksbuiten stond.

Wales wist de storm van Engeland te overleven en dacht onderweg te zijn naar een punt. Een punt waarmee ze zo goed als zeker zouden zijn voor de achtste finale van het EK. Gaandeweg de wedstrijd begon Hodgson steeds meer te peinzen op de bank. Hij zag een deceptie voor zijn ogen ontstaan. Want twee punten uit twee wedstrijden zou Engeland in een lastig parket brengen. De supporters van Wales begonnen voorzichtig een feestje te vieren op de tribune. Met het ingaan van de blessuretijd hieven ze nog een keer het volkslied aan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen