Slordig Duitsland heeft handen vol aan angstgegner Polen

16 juni 2016, 23:25

In hun tweede groepsduel hebben Duitsland en Polen de punten gedeeld in Saint-Denis. Terwijl er kansen genoeg waren, wist geen van beide ploegen toe te slaan. Bjorn Kuipers en zijn team hadden de regelmatig felle topwedstrijd uitstekend onder controle. 

Polen - Duitsland, op voorhand een van de grootste krakers in de groepsfase op dit EK. De landen waren tijdens de kwalificatiereeks ook al tegenstanders van elkaar. Toen wisten de Polen in eigen huis nog te winnen van de wereldkampioen, dankzij goals van Robert Lewandowski en Sebastian Mila.

Maar de nummer negen van Ajax had zijn vizier tegen de Duitsers niet bepaald op scherp staan. Waar Milik eerst de bal miste uit een perfecte voorzet, overkwam hem na rust vrijwel hetzelfde. Net als tegen de Noord-Ieren bewoog hij om Lewandowski heen. Iets waar de defensie van de tegenstander niet altijd goed grip op heeft. Met Krychowiak en Maczynski daarachter en snelheid op de flanken heeft Polen een uitstekend elftal staan.

Zeker Boateng hield Lewandowski in Saint-Denis aardig in bedwang. Op het moment dat zijn teamgenoot bij Bayern toch echt leek te scoren, gooide hij er een heerlijke tackle uit. Een risicovolle maar perfécte ingreep. Het leidde langzaam tot irritatie bij Lewandowski, die meerdere malen baalde van de keuzes van Milik. Begrijpelijk, want Polen deed te weinig met de ruimte en de kansen die het kreeg van de wereldkampioen.

In de slotfase kon geen van beide ploegen een vuist maken, er kwam geen slotoffensief. Door het doelpuntloze gelijkspel komen Duitsland en Polen op vier punten in de poule. Noord-Ierland volgt met drie, Oekraïne wacht nog op zijn eerste punt(en).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen