Van Breukelen tekent bij KNVB: "Krijg je adrenaline van"

17 juni 2016, 09:12

De KNVB heeft bevestigd dat Hans van Breukelen per 1 juli 2016 is aangesteld als technisch directeur. De oud-keeper wordt in Zeist verantwoordelijk voor het realiseren van de voetbaltechnische doelstellingen, in zowel topsport als breedtesport. Daarnaast buigt hij zich over de samenhang binnen het vertegenwoordigend voetbal, talentontwikkeling en opleidingen.

"Een uitdagende opdracht in een tijd waarin het Nederlandse voetbal veel te winnen heeft", zegt Van Breukelen op de KNVB-website. "Deze functie haalt het gevoel in me naar boven dat ik herken uit mijn tijd als actief sportman. Hier krijg je adrenaline van. Binnen de KNVB is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan het plan Winnaars van Morgen. Een blauwdruk voor de toekomst, gedragen door het hele voetbal. Ik ga mijn bijdrage leveren aan het realiseren van de doelstellingen van dat plan. En niet alleen dat. Ik ga binnen de KNVB werken aan het verder optimaliseren van een klimaat waarin onze voetballers zich goed voelen en geprikkeld worden; een topsportklimaat. Ik heb er veel zin in."

"Hans past precies in het profiel dat we voor de functie van TD hebben geschreven", vult Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal, aan. "Hij is een winnaar en heeft in het voetbal ervaring als topsporter, manager en bestuurder. Zijn analytisch vermogen is uitstekend. En hij heeft bewezen in de organisaties waarvoor hij in actie kwam, dat hij een verbinder is. Wij hebben alle vertrouwen in hem."

Van Breukelen keepte 73 interlands voor Oranje en was de afgelopen jaren lid van de Raad van Commissarissen bij PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen