Portugal verzuimt te scoren tegen Oostenrijk

18 juni 2016, 23:20

Portugal en Oostenrijk gaan het lastig krijgen om de volgende ronde van het EK in Frankrijk te bereiken. Beide landen kwamen zaterdagavond in een onderling duel niet tot scoren, waardoor Portugal derde en Oostenrijk vierde staat in Groep F.

De grootste wijziging in de basis van Portugal was de terugkeer van Ricardo Quaresma. De aanvaller was tijdens het eerste groepsduel niet fit genoeg om vanaf het eerste fluitsignaal mee te doen. Bondscoach Fernando Santos gaf daarnaast op het middenveld de voorkeur boven William Carvalho. Aan de kant van Oostenrijk moest de niet fitte Marc Janko op de bank plaatsnemen. Marcel Sabitzer nam zijn positie in de punt van de aanval in.

Nani had oog in oog met de keeper het openingsdoelpunt op zijn schoen, maar schoot op de voet van doelman Robert Almer. Het afstandsschot van Vieirinha wat daarna volgde werd door sluitpost Almer knap gepareerd. Ook Ronaldo zag een grote kans niet in het net belandden. Zijn poging vanaf een meter of tien vloog rakelings langs de paal. Diezelfde paal stond een doelpunt van Nani in de weg. Vanuit een voorzet kopte de aanvaller op het aluminium. Oostenrijk zette daar alleen een gevaarlijke vrije trap van David Alaba tegenover in het eerste bedrijf.

Even leek het erop dat Oostenrijk in de tweede helft ook aanvallend wilde spelen. Doelman Rui Patricio werd serieus aan het werk gezet met een afstandsschot van Stefan Ilsanker. Het bleek een kleine opleving van Oostenrijk, dat vrij snel daarna de verdedigende stellingen weer innam. Oostenrijk kwam nauwelijks van de eigen speelhelft af. Portugal bleef ook na rust prima mogelijkheden krijgen. Een snoeihard schot van Ronaldo werd door de keeper van Oostenrijk nog net uit het doel gehouden.

Ronaldo dacht vlak voor tijd alsnog het winnende doelpunt te maken. Hij kopte fraai raak vanuit een vrije trap, maar werd terecht afgevlagd vanwege buitenspel. Door het gelijkspel staat Portugal derde in de groep met twee punten. Oostenrijk staat onderaan met een punt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen